U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

ALGEMEEN
Zwemvereniging Minder Validen Kanaalzone (opgericht 1974).
Onder auspiciën van de bond "Gehandicapten Sport Nederland"
Deze bond is er speciaal, voor mensen met een handicap in de meest uitgebreide zin.
Op zaterdagmorgen komen zo’n 30 sporters, in het instructiebad van Sportcentrum Vliegende Vaart om onder leiding van vrijwilligers te zwemmen en bewegingstherapie te krijgen.
Dit voor hun conditie en overige voordelen van bewegen en zwemmen in water van 30 graden Celsius. Het betreft vooral mensen met mobiliteit stoornissen of reuma die, na het verkrijgen van een indicatie van huisarts of fysiotherapeut zich bij deze vereniging kunnen aansluiten.

Ook zonder indicatie is het mogelijk om lid te worden, kom vrijblijvend een langs en neem je zwemkleding mee.
Zwemmen van 10:30 uur tot 11:30 .
De kosten van het lidmaatschap zijn € 87,50 ongeacht of men komt zwemmen of niet. Ons zwemseizoen is elk jaar van september tot en met de maand juni van het volgende jaar, meestal komt dit neer op 40 weken per jaar.
De vereniging beschikt over een lift in het zwembad en twee roestvrijstalen rolstoelen, wetbelts en zwembandjes, tevens mogen wij gebruik maken van de beweegbare bodem van het zwembad, zodat sporters met de RVS rolstoelen in het bad gereden kunnen worden of met de tillift te water gaan. 
De vereniging beschikt over een team van vrijwilligsters, die de sporters helpen bij het uit en aankleden. De leiding wordt door de mensen van de Gehandicapten Sport Nederland bijgestaan met lessen in deskundigheidsbevordering.
Vrijwilligers vinden bij ons een nuttige en aangename omgeving ter invulling van een fijne zaterdagmorgen, ( u wordt ingepland volgens rooster).
Heeft u interesse? Kom eens kijken, u bent hard nodig. 
Al met al een vereniging, die zeker aandacht verdient.
Wilt u geïnformeerd worden, dan kunt u ten allen tijde contact op nemen met de secretaris van de vereniging.

Contributie: € 87,50 per zwemseizoen.

Iedere zaterdagochtend van 10.30 - 11.30 uur zwemmen wij in het zwembad van Sportcentrum "Vliegende Vaart" te Terneuzen.

Zie de "Spetterkes" op deze site.